Pepperoncino

Man skal ikke have været længe i Abruzzo før man finder ud af, at de er glade for chili. Eller pepperoncino,  som de hedder på italiensk. Og tag ikke fejl. De er stærke. Man kan købe dem overalt friske og hele, men også som chiliflager i pose eller i glas.

Når de på restauranten siger ”attenzione piccante”, når de stiller noget rødligt olie med røde flager i på bordet, så mener de det, og det er det ikke pikant som ”delikat” eller som pikantost. Det er stærkt. Rigtig stærkt.

Pepperoncino i olie bliver i Abruzzo bl.a. serveret til ”pasta al ragú” (pasta med kødsovs) lige så naturligt som parmesanost, men et godt råd: Tag kun en smule olie ad gangen. Pepperoncino bliver også brugt til mange andre ting og i mange andre retter. De har selvfølgelig også noget ækelt spiritus med chili i.

Buon appetito.

Leave a Reply