De Cecco – kvalitet fra Abruzzo

Den kendte og gode pasta De Cecco, som vi kender fra supermarkederne, kommer naturligvis fra Abruzzo.

Firmaet blev grundlagt i 1886 i den lille by Fara San Martino af brødrene Nicola og Filippo de Cecco.  Byen Fara San Martino ligger ved foden af Marjella bjergene. Filippo de Cecco opfandt en metode til langsom tørring af pasta, så den ikke længere skulle tørre i solen. Den er siden blevet benyttet af mange andre.

De Cecco er i dag et verdensomspændende firma, der sælger pasta i hele verden. Deres olie er også kendt som en olie af god kvalitet.

Pigen med negene kom til som varemærke i 1908. Tyskerne ødelagde fabrikken i slutningen af 2. verdenskrig, men den blev genopbygget. I 1950 åbnede De Cecco en ny fabrik ved Pescara, og i 1980 åbnede man en ny i Fara San Martino, som fordoblede firmaets kapacitet.

De Cecco udtales i øvrigt De Tjekko, da c foran e og i på italiensk udtales tj.

Firmaets hjemmeside kan ses her http://www.dececco.it/DK/

Der findes mange andre gode producenter af pasta i Abruzzo, en af de mere kendte er Delverde, www.delverde.eu

Leave a Reply