I Trabocchi

Fiskerhytter på pæle. Fiskeriet foregår med store net, der sænkes ned i vandet.

På den sydsligste del af Abruzzos lange og flotte kystlinje kan man se nogle meget specielle fiskerhytter – trabocchi. Hytterne står på pæle ude i vandet og er forsynet med store net som sænkes ned i vandet, når man skal fange fisk. Når nettet hæves op, er der forhåbentlig fangst.

Metoden med at fiske fra trabocchi´er går flere hundrede år tilbage.

På kysten mellem byen Vasto i syd og op mod Francavilla al Mare syd for Pescara er der mange fiskerhytter, og i særdeleshed langs kysten mellem Vasto og Ortona. Et særligt godt sted at se mange trabocchi er ved Fossacésia Marina nord for floden Sangros udløb i Adriaterhavet.

Den bedste måde at komme der til er at følge hovedvej nr. 16 langs kysten fra Vasto mod Ortona – eller den modsatte vej.

Der findes også trabocchi på kysten i den lille region Molise syd for Abruzzo og på kysten i det nordlige Puglia syd for Molise, samt enkelte andre steder i Italien.

Nogle trabocchi fungerer som restauranter i sommermånederne.

Leave a Reply