Scanno – en lille perle

I det sydvestlige Abruzzo mellem de to nationalparker Maiella og Parco Nationale d’Abruzzo og i nærheden af Sulmona ligger den lille charmerende by Scanno. Er man i det sydlige Abruzzo er et besøg i Scanno næsten et must – og kan kombineres med et andet must, nemlig Sulmona.

Byen ligger smukt inde i en kløft, og vejen derind fra A25 (kør af ved Cucullo) langs floden Sagittário er en oplevelse i sig selv.

Byen er en af Italiens smukkeste mindre byer og har ca. 2.000 indbyggere. Den ligger på en bakketop og gaderne (trapperne) snor sig op mod toppen. Byen er fuld af skønne gamle huse. Når man går op i byen mødes man af det ene flotte sceneri efter det andet.

Men det mest specielle ved Scanno er, at man her stadig kan opleve kvinder (mest ældre) i de flotte sorte nationaldragter.

Vil man besøge Scanno er det en god idé at komme om formiddagen – eller efter siestaen. Under siestaen fra ca. 13.00 til ca. 16.30 er byen ret død, som alle andre mindre byer i Italien. Alle er hjemme for at spise og få en lur.

Lige før man kommer til byen Scanno kører man forbi Lago di Scanno med sit flotte blå vand. Søen ligger klemt inde mellem de stejle klippesider. Hvis man vil, kan man gå en tur rundt om søen på en sti.

Leave a Reply