Arrosticini – grillet lammekød på spyd

Enhver der har været i Abruzzo er stødt på de lokale arrosticini. Træspyddene med små stykker lammekød, som skal grilles.

På restauranterne serveres de ofte, og alle supermarkederne har altid pinde med små stykker lammekød liggende klar, så man bare skal hjem og tænde grillen. Når der er marked, er der næsten også altid en bod, der serverer arrosticini ved siden af panini med panchetta. Til en enhver god og uformel sammenkomst hører de også til. Naturligvis sammen med mange andre retter.

Arrosticini spises med brød dyppet i olivenolie, og gerne olivenolie med pepperoncini, de små stærke chilier. Dertil drikker man naturligvis den lokale rødvin, Montepulciano d´Abruzzo.

Rigtige arrosticini skal efter sigende være lavet på kød fra kastrerede får, men i dag bruges vidst mest almindelig lammekød.

Man mener, at Arrostinici stammer fra fårehyrderne og andre beboere i de højtliggende bjerge i det centrale Abruzzo.

Leave a Reply