Vin i Abruzzo

De laver rigtig meget vin i Abruzzo. Regionen er en af de store, når det angår mængde, og prisen er ofte lav. Kvaliteten kan være så som så, hvis man køber de billigste vine. Men hvis man vil betale lidt ekstra for det, venter der rigtig mange gode vinoplevelser.

Mange steder i Italien er der mange mindre vindistrikter, som er blevet berømte. Det gælder i Toscana (Chianti og Brunello), i Piemonte (Barolo og Barbaresco) og i Veneto (Amarone). Abruzzo er ét stort vindistrikt med Montepulciano d’ Abruzzo som den røde og Trebbiano d’ Abruzzo og Pecorino som de hvide. Trebbiano er som regel ret tør. Pecorino er mere frugtig. Desuden laver de en rosé, som lokalt kaldes cerasuolo.

Der er et enkelt område omkring Teramo som har fået lov at have deres egen ” denominazione” (Montepulciano d’Abruzzo Colline Teramane), men det er samme røde montepulicano-drue, der bruges overalt i Abruzzo.

Men selv om de hedder det samme, så er der stor forskel på vinene. Jo mere man er villig til at betale, jo bedre er de som regel. Hvis man vil betale 8- 10 Euro for en flaske, får man rimelig god vin. Og vil man betale 20 Euro og derover venter der ofte rigtig gode vinoplevelser.

Endelig er man begyndt at bruge andre druer fra Italien (sangiovese, primitivo, negroamaro) – og endog druer fra Frankrig (især cabernet sauvignon og merlot). Det kan der komme meget spændende vine ud af. De må kun hedde ”vino di tavola” eller ”IGT”. Men det skal man ikke lade sig narre af. Det kan være rigtig godt.

Billedet er taget ud over markerne fra vores nærmeste store vingård Villa Medoro ved Atri (www.villamedoro.it). De er en af de efterhånden mange producenter, der satser på kvalitet frem for kvantitet.

Leave a Reply