Pineto – badeby med tårn og pinjer

Badebyen Pineto ved Adriaterhavet er især kendt for sine pinjetræer helt nede ved vandet – og så tårnet Torre di Cerrano (billedet), der ligger et par kilomenter syd for byen ud til havet. Pineto er badebyen vi tager til, når vi skal ud og bade. Vores hus ligger oppe i byen Atri, der ligger 12 kilometer væk – oppe i bakkerne.

Pineto er en ret ny by. Den er først begyndt at vokse efter at jernbanen langs Adriaterhavet kom til i midten af 1800-tallet og vejsystemet langs kysten blev udbygget. Jernbanen går da også lige gennem byen små 100 meter fra vandet. Fra stationen skal man bare lige under jernbanen, så er man i pinjerne og ved stranden.

Stranden ved Pineto regnes for en af de bedre strande langs Adriaterhavskysten. Og det siger ikke så lidt, for der er mange gode badestrande langs Abruzzos kyst. Stranden har det blå flag, og den er ikke så overrendt som strandene længere nordpå ved Rimini og Venedig eller dem i Toscana. Her er fint hvidt sand og stranden er meget børnevenlig.

En af de ting vi godt kan lide ved Pineto er, at man har ladet være med at bygge store hotelkomplekser og satse på masseturisme som visse andre steder langs kysten. Her er mindre hoteller, pensioner og ferielejligheder. Om sommeren er der mange mennesker, men ikke FOR mange mennesker. Byen har som andre feriebyer selvfølgelig en masse restauranter.

Torre di Cerrano blev oprindeligt brugt til at holde øje med tyrkerne på den anden side af Adriaterhavet. I dag rummer det et havbiologisk laboratorium.

Leave a Reply