Bjørne, ulve og gemser

Abruzzo Nationalpark byder på et rigt og varieret dyre- og planteliv.

Abruzzo Nationalpark ligger i det sydvestlige hjørne af Abruzzo. Det er ikke et område der besøges af mange udlændinge – og det er en skam. Nationalparken byder på storslået natur og et rigt dyre- og planteliv. Her findes bl.a. brune bjørne, ulve og gemser. Af fugle kan nævnes flere forskellige arter af ørne, høge, finker, stære, spætter og ugler.

Skovene består i stor udstrækning af forskellige typer af birketræer og fyrretræer. Af blomster kan bl.a. nævnes violer, liljer og orkideer.

Nationalparken, der også dækker mindre områder i Lazio og Molise og formelt hedder ”Parco Nazionale d’Abruzzo, Lazio e Molise”, er en af de første italienske nationalparker og er grundlagt i 1922. Parken er siden blevet udvidet og omfatter i dag et areal på hele 500 kvadratkilometer. Nationalparken byder på talrige vandreruter og om vinteren er der flere skisportssteder med både langrend og alpint skiløb.

Hovedbyen i nationalparken er Pescasseroli, men der er mange andre spændende mindre byer, bl.a. Opi og Barrea. Floden Sangro har sit udspring ved Pescasseroli og løber igennem en stor del af nationalparken.

Og så er der det høje og flotte pas Passo del Diavolo. Djævlens pas. Der ligger i 1500 meters højde nord for Pescasseroli på vej nr. 83.

Nationalparkens hjemmeside: (italiensk og engelsk): www.parcoabruzzo.it

Abruzzo har to andre store nationalparker. En i Gran Sasso og en ved Majella.

 

Leave a Reply