Castel del Monte – en smuk lille bjergby

Castel del Monte er en pittoresk lille bjergby, der ligger midt inde i Gran Sasso i nationalparken Gran Sasso e Monti della Laga. Byen ligger ret isoleret, og der er ret langt til nærmeste større by. Men er man inde i Gran Sasso og ved Campo Imperatore bør man køre hen og se byen og dens fantastiske omgivelser.

Byens historie går tilbage til omkring 1100 før vores tidsregning, men de første nedskrevne ord om byen findes først i 1200-tallet. De ældste dele af byen ligger inde bag de fem byporte, som blev lukket hver aften indtil slutningen af 1900-tallet for at holde røvere ude.

Befolkningstallet er dalet støt, og i dag bor der under 500 mennesker i byen, som primært har levet – og lever – af får: Uld, pecorino ost og lammekød. I de senere år har turismen også spillet en større rolle, men byen er bestemt ikke overrendt.

I 2006 blev byen en af “borghi più belli d’Italia”, en af de smukkeste italienske landsbyer.

Om vinteren kan byen blive helt isoleret på grund af sne, da det kun er mindre bjergveje der fører derind.

Tæt ved ligger den imporenrende borgruinen Rocca Calascio, som man også bør se, hvis man er i nabolaget.

Filmen ”The American” med George Clooney foregår en stor del af tiden i Castel del Monte.

George Clooney i Abruzzo

Rocca Calascio

Leave a Reply