Rocca Calascio

Rocca Calascio er en fascinerende borgruin midt inde i et øde landskab.

Midt inde i Gran Sasso, ikke langt fra byen Castel del Monte og i nærheden af Campo Imperatore, ligger borgruinen Rocca Calascio. I dette øde landskab syntes nogen omkring år 1000, at det var nødvendigt at bygge et vagttårn. Og i 1300 tallet udbyggede man borgen, så den fik de karakteristiske fire hjørnetårne uden om det høje tårn i midten.

Både Rocca Calascio og landskabet er helt specielle og ligner noget fra en helt anden verden.  Rocca Calascio er den højest beliggende borg i Appeninerne, og ligger i 1460 meters højde. Udsigten fra Rocca Calascio ud over Gran Sasso er fantastisk.

Borgen blev aldrig udsat for angreb, til gengæld ødelagde et kraftigt jordskælv i 1461 borgen og den lille by Calascio, der ligger neden for borgen.  Byen blev genopbygget, men fortet gjorde ikke.

Lige nedenfor Rocca Calascio ligger den ottekantede kirke Santa Maria della Pietà, der blev bygget i 1700-tallet. Hvorfor der skulle bygges en ottekantet kirke her, er også lidt af et mysterium.

Læs mere:

Castel del Monte

Campo Imperatore

Leave a Reply