San Stefano di Sessanio – et must see

San Stefano di Sessanio er også på listen over ”must sees”, hvis man er i Gran Sasso-området, ligesom Castel del Monte og Rossa Calasio.

Den lille kønne by ligger smukt på den vestlige side af Gran Sasso, lige på kanten til Campo Imperatore, og har en fantastisk udsigt mod bjergene i vest. Bjergbyen har rigtig mange gamle huse og små krogede gader, nogle er mere trapper end gader.

San Stefano di Sessanio har i dag kun omkring 125 indbyggere. Byen var ved at uddø, men har fået nyt liv på grund af turismen, Rom er kun 150 km væk. Mange af de gamle huse er sat i stand og bruges som ferieboliger, bed & breakfast og små hoteller. Byen har også flere butikker, der sælger lokale fødevarer (pølser og ost) og andre lokale varer. Mange turister bruger byen som base for vandreture i Campo Imperatore.

Byen har eksisteret siden romertiden, men byens udseende og de fleste af bygningerne stammer fra middelalderen.  Byens vartegn, tårnet fra middelalderen, styrtede desværre sammen ved jordskælvet i Abruzzo i 2009. Epicentret lå kun ca. 15 kilometer væk, i den lille by Onna tættere på L’Aquila. Mange bygninger i San Stefano di Sessanio fik store skader, men blev stående. Her i 2014 er tårnet stadig ikke genrejst. Onna blev jævnet med jorden og mange blev dræbt. Onna er i dag en barakby. Den gamle by er ikke blevet genopbygget.

Læs også:
Castel del Monte

Rocca Calascio

Campo Imperatore

Leave a Reply