Hotellet på toppen

Hotel Campo Imperatore

Højt oppe i Gran Sasso på Campo Impetarore ligger et meget karakteristisk og historisk hotel. Hotellet ligger for enden af vejen på et plateau i 2200 meters højde lige før man bevæger sig op mod Cono Piccolo og Cono Grande, som ses tydeligt nedefra hotellet.

Hotellet, der er meget karakteristisk med sin form, er bygget i starten 30’erne under fascisterne. Hotellet er også meget knyttet til Mussolini, fordi han sad fanget her fra 28. august til 12. september 1943 efter han var blevet afsat. Tyskerne befriede ham ved at sende et svævefly ind og føre ham til Tyskland. Det værelse han boede i står i dag som dengang han forlod det. Efter sigende kan man få lov at se værelset, hvis man beder om det.

En lang svævebane fører op til hotellet. Den første blev lavet i 30’ erne sammen med hotellet. Den nye er fra 80’ erne. Om vinteren er vejen op til hotellet ofte lukket, så der er svævebanen eneste forbindelse med omverdenen.

Om vinteren går skipisterne lige uden for døren og der er skiskole og skiudlejning i kælderen. Om sommeren bruges hotellet som udgangspunkt for vandreture.

I den karakteristiske bue er der restaurant i bunden.

I de år jeg er kommet der, har hotellet altid haft en facade med afskallet maling.

Ved siden af hotellet er der en botanisk have og et observatorium. Og oven over på bjergkammen på vej om mod Cono Grande ligger refugiet Duca degli Abruzzi (det ses øverst i billedet).

Se mere på hotellet hjemmeside: http://www.hotelcampoimperatore.it/ – på italiensk selvfølgelig.

Læs mere:
Campo Imperatore

Leave a Reply