På ski i Abruzzo

Skal skiferien gå til Abruzzo? Det er faktisk muligt. Og har man et par ledige dage, hvis man er i Rom om vinteren, ja så er en dag på ski ikke ret langt væk.

Selv om man er langt nede i Italien, så kan man sagtens stå på ski. I Abruzzo er Appeninerne meget høje, helt op til mere end 2900 meter, og der er masser af skisportssteder. Faktisk kan man stå på ski til langt hen i foråret. Jeg har set folk stå på ski ved Campo Imperatore i starten af maj.

Skiområderne er selvfølgelig ikke så store og veludbyggede som i Norditalien, men man kan sagtens stå på ski flere steder i flere dage uden at komme til at kede sig. Og der er både sorte, røde og blå løjper. Der er også gode muligheder for langrend flere steder.

Det største område er Roccaraso i det sydligste Abruzzo i den sydligste del af Majella. Her er masser af pister (68 og en længde på 110 km).  Det er faktisk et af de større i Italien. Men der er også andre. Prati di Tivo, Campo Felice, Prato Selva, Ovindoli, på toppen af Majella og naturligvis helt oppe på Campo Imperatore.

Er man i Rom, tager det ikke mere end 1½ time at køre til Campo Felice eller Campo Imperatore. Selvfølgelig kan man leje ski og andet udstyr.

Billedet er fra Prato Selva.

Læs mere:
Campo Imperatore
Majella

Se de mange områder:
www.sciamoinabruzzo.it

Hjemmesider – Roccaraso:
www.roccaraso.net (officielt – Italiensk)
www.skiabruzzo.com/skiing-in-abruzzo/roccaraso (engelsk site)

Leave a Reply