Ascoli Piceno – NÆSTEN i Abruzzo

Ascoli Piceno kommer med på abruzzo.dk på et wildcard, for det er NÆSTEN i Abruzzo.  Men Ascoli Piceno ligger rent faktisk i Marche, lige nord for grænsen til Abruzzo.

Grunden til at Ascoli Piceno kommer med er dels, at der er SÅ tæt på Abruzzo, som man næsten kan komme, men også at det er en charmerende by. Især er byens torv Piazza del Popolo (billedet) en helt særlig oplevelse. Piazza del Popolo er efter sigende en af de mest charmerende og smukke pladser i Italien. Den smukke plads er omkranset af flotte bygninger, og der er et rigt liv på pladsen, som bl.a. rummer mange flotte caféer.

Så er man i det nordlige Abruzzo, er et besøg i Ascoli Piceno et ”must”.

Udover Piazza del Popolo er der et par smukke kirker, og byen har ret mange bygninger med flotte marmorfacader.

Byen, der er en mellemstor by med omkring 50.000 indbyggere, ligger ved floden Tronto, der flere steder er grænsen til Abruzzo, og omkranses af bjerge til tre sider (mod vest, nord og syd).

Når man nu er i Ascoli Piceno, bør man også besøge den lille by Civitella del Tronto i Abruzzo med dens imponerende borg på toppen og gå en tur ind i naturreservatet ”Riserva Naturale Gole di Salinello”. I kløften er der bl.a. et meget flot vandfald og et par grotter.

Læs mere:
Civitella del Tronto