Pescara – Abruzzos Miami

At sammenligne Pescara med Miami er selvfølgelig noget af en tilsnigelse. Men både Miami og Pescare er nye store byer, som ligger lige ud til stranden.

Pescara ligger hvor Abruzzos største flod Aterno-Pescara løber ud i Adriaterhavet.  Og det specielle ved byen er at den mod øst går helt ud til strandkanten. Byens hovedgade ”Corso Umberto I” med masser af butikker ender praktisk taget lige nede på stranden. Om sommeren er der da også et rigt badeliv i Pescara.

Percara er i dag største by Abruzzos med omkring 120.000 indbyggere. Med opland kommer indbyggertallet op på omkring 450.000 mennesker. Det er cirka en tredjedel af hele Abruzzos befolkningstal på omkring 1,3 mio. mennesker.

Det er dog først i det 20. århundrede at Pescara er vokset. Omkring 1700 var der kun 3.000 indbyggere. I år 1900 var tallet kun steget til 16.000.

Da Percara er en forholdsvis ny by, har byen heller ikke et ”Centro Storico”. Under 2. verdenskrig blev byen også bombet godt og grundigt, da englændere og canadierne rykkede op langs Italiens østkyst, og tyskerne havde forskanset sig i byen, der var en vigtig havneby. Efter krigen blev byen genopbygget. Så også derfor er der ikke mange gamle bygninger tilbage i byen.

Byen er Abruzzos handelsmæssige centrum med store shoppingcentre i byens udkant.

Byen har sin egen mindre lufthavn. Men der er desværre ikke fly til Pescara fra Danmark. Byen har også en stor havn med mange fiskerbåde og lystbåde.

Byen store søn er forfatteren og nationalisten Gabriele D’Annunzio (1863 – 1938). Byens universitet er opkaldt efter ham.