Bakkerne

bypaabakkeMellem kysten i øst og bjergene i vest ligger der et yderst bakket landskab. En række dale går øst- vest, og i bunden af disse er der ofte en flod, der bringer smeltevand fra bjergene ud til kysten. Om sommeren er der naturligvis ikke meget vand i dem.

Bakkerne er et landbrugsland. Her dyrkes hvede og andre afgrøder, og naturligvis masser af oliven og vin. Det er dog et barskt landskab, for det er oftest stejlt. Inde mod bjergene begynder skovområderne dog at tage over.

På mange bakketoppe ligger der en mindre by. Mange af dem er bestemt et besøg værd. Der er altid en masse snævre gyder, en hovedgade med et par butikker, en gammel kirke og et torv med en bar eller to. Der er næsten altid også en restaurant (ristorante, trattoria eller osteria), hvor man kan få sig et godt, og som regel også solidt, måltid. Næsten altid til en yderst favorabel pris.

Et par mindre byer, der bestemt er et besøg værd, er Penne, Atri, Lorento Aprutino, Civitella del Tronto, der også har en stor og meget seværdig borg oppe på toppen, og også Isola del Gran Sasso d’Italia, der ligger og trykker sig helt op ad Gran Sasso.