Bjergene

gransassoAbruzzo er en meget bjergrig region. De fleste bjergområder er udlagt som nationalparker. Her kan man vandre på gode vandrestier om sommeren og stå på ski om vinteren (både alpint og langrend). De mest kendte er Gran Sasso d’Italia, hvor man finder de højeste bjerge i Appeninerne, der går ned gennem Italien (lidt over 2900 meter) og bjergmassivet Maiella i syd lidt ude mod kysten. Her er de højeste toppe på knap 2800 meter.

I bjergene er der en fantastisk natur med utrolige scenerier, et spændende og rigt plante og dyreliv. Der lever faktisk både ulve og bjørne inde i bjergene og skovene.

I Abruzzos bjerge finder man også en masse små pittoreske landsbyer, hvor tiden næsten har stået stille. I Gran Sasso er der eksempelvis Castel del Monte, Castelvecchio Calvisio og Santo Stefano di Sessánio. I Maiella er der bl.a. Pacentro i nærheden af byen Sulmona. Men derudover er alle bjergområderne rige på småbyer. Specielt skal Scanno sydvest for Sulmona dog fremhæves. Den ligger utrolig flot i en kløft, byen er rigtig spændende i sig selv, men endelig kan man stadig se (mest ældre) kvinder i oprindelige dragter.

Bjergområderne er desuden rige på kløfter og borgruiner. En helt speciel borgruin er Caláscio i Gran Sasso. At nogen i sin tid byggede en borg lige der, kan undre. Det er midt ude i “ingenting”.