Kysten

strandAbruzzos knap 130 km. kyst er for det meste badevenlige sandstrande, fra Alba Adriatico og Giulianova i nord til Vasto i syd. I midten, nord og syd for Pescara, finder man bl.a. Francavilla al Mare, Silvi Marina og Pineto. Silvi Marina siges at have en af de bedste badestrande i Italien. Men de andre er også rigtig gode, og de fleste er meget børnevenlige. Om sommeren er der et rigt badeliv og badehoteller og pensioner i alle byerne, men de fleste gæster er italienere. Vi andre har bare ikke opdaget dem – endnu.

En fordel ved strandene i Abruzzo, udover at de faktisk er bedre, er at de ikke er så overrendte som strandene ved Lidoen ved Venezia, ved Rimini længere nordpå eller som strandene i Toscana. Som på alle andre strande i Italien kan man selvfølgelig leje liggestole og der er et hav af strandbarer, men der er også god plads til selv at tage et håndklæde og en parasol med og finde sig en gratis plads.

Pescara er den store by ved kysten. Det er en nyere by uden den helt store charme, men hovedgaden med mange butikker ender faktisk midt nede på stranden, hvilket er ret specielt. I den anden ende af hovedgaden ligger tog- og busstationen meget belejligt, og her er der også gode parkeringsmuligheder (mod lidt betaling, naturligvis.)

Lidt uden for Pescara ligger der store shoppingcentre, bl.a. ved Citta S’Angolo (afkørsel Pescara Nord). Her er der også et stort outlet med mange mærkevarebutikker. Pescara har sin egen lufthavn, men der er desværre ikke nogle ruter til Danmark.

Syd for Pescara findes nogle helt specielle fiskerhytter langs kysten kaldet trabocchi.

Autostradaen A14 følger kystlinjen fra nord til syd. Det er en flot tur med havet på den ene side og bakker, dale og bjerge på den anden side.