Mad

abruzzofoodAbruzzo har altid levet af landbrug og lever i dag også i høj grad af det. Det er landbrugsland. Faktisk siger mange i Rom, at Abruzzo er Roms spisekammer.

Maden i Abruzzo er ikke fin mad. Det er oftest enkel og god mad. Og der er som regel rigeligt af det, for arbejdet i marken kræver jo nogle kalorier.

I Abruzzo er de glade for pølser og skinker. Krydrede pølser (piccante) og vildsvinepølse og diverse typer tørret svinekød indgår ofte i en god antipasti i Abruzzo. Sammen med ost. Stort set hver by har eksempelvis sin egen pecorino ost.

Linser, bønner, supper og ikke mindst pasta spille en stor rolle, når man skal have sin ”primi” ret i Abruzzo. I Abruzzo har de deres egen pasta, gitarre (eller chitarre). Den hedder sådan, fordi den laves på et instrument med strenge, der med god vilje kan ligne en guitar. Det ligner spaghetti, men de er bredere.

I ”secondi”  retterne indgår ofte stykker af kylling, gris, kanin eller kalv. Serveret med lidt salat og evt. ”patate al forno”, kartofler bagt i ovnen, altid sprøde.

Et godt måltid sluttes med lidt frugt, lidt kage og en café og måske en lille skarp (kun for fordøjelsen, naturligvis). Der findes et hav af regionale og lokale kager.

Ude ved kysten spiser man naturligvis også masser af fisk og skaldyr, men man skal ikke langt ind i landet, før det ikke er på menukortene på restauranterne.