Vin

OLYMPUS DIGITAL CAMERARosso, bianco eller cerasuolo?

På vinsiden er det enkelt. Og dog ikke helt. Den dominerende rødvin er ”Montepulciano d’Abruzzo” lavet på montepulciano-druen. De fås fra et par euro flasken til over 30 euro for de dyreste. Der er dog stor forskel på indholdet. Kvalitet følger pris – stort set, men man kommer rimeligt langt for 8 – 10 euro for en flaske. Desuden varierer indholdet meget efter producenten.

Hvidvinen Trebbiano d’Abruzzo er lavet på trebbiano druen som så mange andre steder i Italien. Den er tør, ofte knastør. En anden hvidvin hedder Pecorino efter druen, den er mere frugtig og fyldig i smagen.

Endelig er der en rose ”cerasuolo”. Hvis man ikke tager de billigste, smager de rigtig godt og går rigtig fint til eksempelvis skinke og pølse, men også til hovedretter med kylling og kanin.

Der er mange vingårde i Abruzzo. Flere af dem sælger direkte til kunderne. Så prøv at spørge. Hvis der står “Punta di vendita” ved vingården, så er der helt sikkert et vinudsalg. Priserne for flasker er nogenlunde som i supermarkederne, men man kan også købe  tappet vin i liter. Prisen er ca. 1½ euro/liter. Kvaliteten er ofte overraskende god. Det er en god idé selv at medbringe nogle vandflasker.

Leave a Reply